Projecte de dos habitatges unifamiliars, Urbanització Can Diumenge

 

Es projecten dos habitatges unifamiliars en dues parcel·les contigües de la Urbanització “Can Diumenge” de la parròquia d’Escaldes-Engordany. La volumetria del conjunt s’adapta als desnivells de la muntanya i a la tipologia de la zona.

Pel fet que cadascun dels habitatges pertany a un membre de la mateixa família, la zona dels accessos de vianants i rodats s’han dissenyat amb un mateix aspecte i criteri, en canvi, s’han personalitzat les façanes de cada habitatge unifamiliar al gust de cada propietari.

Aquests dos habitatges unifamiliars de nova construcció ofereixen les millors vistes cap a la vall, on es troben els nuclis urbans d’Escaldes i Andorra la Vella, mitjançant unes grans obertures de vidre, aprofitant així l’entrada de llum natural.

En el disseny de les façanes, s’utilitza pedra del país, pissarra i aplacat de fusta natural i vidre en les finestres i les baranes de les terrasses. L’objectiu ha estat combinar materials tradicionals del país amb materials tècnics per marcar els diferents volums.

L’estil únic de cada una de les cobertes dels habitatges ofereixen un joc visual, fent que es reforcin i contrastin entre elles, personalitzant així el disseny de cada façana.

Aquest criteri exterior s’ha implementat també a dins de les llars, formant espais interiors diàfans i lluminosos, però seguint els gustos personals de cada propietari.

Ubicació: Escaldes-Engordany, Andorra
Data: Maig de 2014 a Octubre de 2016
Superfície: 1.340,46 m2